-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:14767 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا صحيح است كه جوان فاسد و گناهكاري به جواني مثل خودش بگويد: گناه نكن و فساد به بار نياور؟

امر به معروف و نهي از منكر زماني نافذ و مؤثر است كه گوينده، آن چه را ميگويد به آن عمل كند. از اين رو قرآن كريم؛ عالمان بي عمل و گويندگان و واعظاني را كه به گفتههاي خويش عمل نميكنند، مورد سرزنش قرار داده است: اي مؤمنان! چرا سخني ميگوييد كه به آن عمل نميكنيد. نزد خدا بسيار موجب خشم و غضب ميشود اين كه سخني بگوييد، ولي به آن عمل نكنيد.(1)

توجه به يك مسئله ضروري است: انسان در برابر هر يك از واجبات و محرمات تكليف مستقلي دارد. همان گونه كه واجب است نماز بخوانيم، روزه بگيريم و غيبت نكنيم، واجب است با رعايت مراتب و حفظ شرايط، امر به معروف و نهي از منكر كنيم.

اگر در برابر پرسش چرا روزه نگرفتهاي كسي بگويد چون نماز نميخواندم يا غيبت ميكردم، پذيرفته نيست (چون هر يك تكليف جدايي است) نميتوان امر به معروف و نهي از منكر را به بهانه اين كه چون خود به آن عمل نميكند، ترك نمايد؛ مگر اين كه شرايط وجوب آن (از جمله احتمال تأثيرگذاري) وجود نداشته باشد. پس كسي كه گناهكار است، وظيفه امر به معروف و نهي از منكر او را ملزم ميكند ديگري را از انجام گنا ه باز دارد. اگر به اين تكليف عمل نكرد، در روز قيامت مورد بازخواست قرار خواهد گرفت. عمل به فرمان خدا شرط امر به معروف و نهي از منكر نيست. آيات و روايات، مطلق است و همه را شامل ميشود.

پينوشتها:

1 - صف (61) آيات 2 و 3.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.